Tips & Råd

Hvordan gjøre treningen moro

Trening er definitivt en faktor for å kunne gå ned i vekt, og kommer også med mange andre fordeler for fysikken og psyken. Men det er ofte enklere sagt enn gjort, da det å faktisk trene er noe mange ser på som et ork som man virkelig ikke ønsker å bruke tiden sin på. Vi tror dog at alle kan nyte trening, dersom man bare finner ut hva man skal gjøre for å holde seg motivert. Her ser vi nærmere på nettopp dette, med våre beste tips om hvordan du kan gjøre treningen mer morsom.

Bruk underholdning i bakgrunnen eller pausene

Mange benytter seg av musikk på ørene når de jogger eller utfører andre former for trening, men har du noen gang tenkt på å benytte deg av andre typer underholdning i treningsregimet? Underholdning kan nemlig brukes som motivasjon både mens man holder på og når man trenger en etterlengtet pause. Man kan for eksempel belønne seg selv ved å åpne et nettcasino som https://www.mobilebet.com/no eller sosiale medier når man har gjennomført en spesifikk oppgave, og slik utnytte pausen sin til noe man virkelig ser fram til.

I tillegg til å sjekke innom på mobilen i pausene og etter at treningen er gjennomført, kan andre former for underholdning enn musikk også brukes mens man aktivt trener. Spesielt dersom man trener hjemme, kan det å sette på en TV-serie eller film i bakgrunnen gjøre at økten føles mye raskere. Også på treningssenter kan man bruke mobilen eller tilgjengelige tv-skjermer til å ha underholdning stående på mens man utfører en joggetur eller annen aktivitet hvor man kan koble ut hjernen og fokusere på underholdningen.

Finn en treningsform du liker

Mange som sier at de «ikke liker trening», har rett og slett misforstått hva det å trene innebærer. Det er nemlig ikke slik at du må jogge for å komme i form dersom du ikke liker det – du trenger ikke engang å bli med på et treningssenter. Enkelt forklart finnes det mange måter å komme i form og brenne kalorier på, og det gjelder rett og slett å finne en metode som du liker. Avhengig av dine interesser, kan blant annet følgende være verdt å sjekke ut:

  • Gruppetimer på treningssenter
  • Dans og zumba
  • Svømming
  • Sporter som fotball og håndball
  • Padel, tennis, squash med mer

Treningsformene ovenfor er bare noen få eksempler på alt man har å velge mellom som kan gi gode treningsøkter og en sunnere kropp. Dette betyr at dersom man ikke ønsker å løfte vekter og jogge på et treningssenter, betyr det ikke at man ikke kan trene. Det anbefales derfor å undersøke og teste ut ulike former for trening for å finne noe man faktisk liker å holde på med og blir motivert av. Da kan trening bli en morsom og sosial ting istedenfor en oppgave man føler at man må gjennomføre, men egentlig ikke har lyst til.

Tren sammen med andre

I likhet med å finne en treningsform som motiverer deg, gjelder det å finne ut hva annet som kan være med på å gi deg treningsglede. Og for mange vil dette være å trene sammen med andre. Dersom man ikke er spesielt glad i å jogge, sykle, svømme eller hva enn det skulle være, kan det å gjøre det sammen med noen gi et ekstra løft og mer glede. Slik kan man også kombinere treningsøkten med noe sosialt, og slik slå to fluer i en smekk mens man først tar tid ut av en hektisk hverdag.

En annen fordel med å trene sammen med andre, er at man kan lære og motivere hverandre. Dersom du driver med en sport du ønsker å bli bedre i eller jobber med teknikk på treningssenteret, kan det å ha noen sammen med deg være en veldig god idé. Slik kan du få tilbakemeldinger og treningstips samtidig som du får en god dose inspirasjon og motivasjon. For noen vil det hjelpe å trene sammen med en trener som forteller deg hva du skal gjøre, mens for andre vil det være nok å ha en venn som man kan kommunisere litt med mellom sett.

Sett realistiske mål

For mange vil det være enklere å holde treningen gående og jobbe videre dersom man faktisk jobber mot noe konkret. Derfor kan det å sette klare mål for treningen sin være en god og motiverende idé, men det er viktig å passe på at målene er realistiske og enkle å måle. Det beste vil være å sette konkrete mål som kan måles ved hjelp av tall, som for eksempel hvor mange ganger i uken man skal trene, hvor mange kilo man skal gå ned, hvor mange kilo man skal kunne løfte osv. Hva som er relevant for deg vil variere, men prøv å tenke gjennom hva målet ditt med treningen er og hvordan du kan komme deg dit. Da vil motivasjonen være kontinuerlig dersom du kan se fremskritt etter hvert og føle deg nærmere og nærmere.

Belønn deg selv med god og næringsrik mat

Dersom man har som mål å gå ned i vekt, er kosthold minst like viktig som trening. Det finnes i dag mange dietter og slankekurer som man kan prøve seg på, og det er opp til en selv å finne ut hvilke råd man ønsker å følge. Men uansett hva man velger, er det viktig å huske at mat også kan gi glede og motivasjon – selv om det skal være sunt og næringsrikt.

Ved å lære seg noen nye oppskrifter og finne spennende retter som man ønsker å prøve ut, kan mat bli belønning før og etter en god treningsøkt. Etter trening trenger kroppen påfyll, og det er da viktig å fylle på med riktig næring. Finn ut hva som frister og gjerne forbered mye om gangen, slik at du har en rask snacks eller middag å nyte ganske raskt etter at treningsøkten er gjennomført. Ved å kombinere fokuset på god trening og sunne matvaner, vil kroppen din bli sunnere og sterkere for hver dag som går.