Tips & Råd

Slankemyter

Hva er egentlig de vanligste mytene om slanking? Det som er sikkert er at nesten alle er nøye på hvordan de ser ut, selv om man har passert en viss alder, så vil man alltid se godt ut for å føle seg bra. Det gjelder både for kvinner og menn, selv om man kanskje kaller det helt forskjellige ting. Noen kaller det trening og andre kaller det kostholdsendring.

Les også: Dietter og Slanking.

Det er ikke bare for utseende sin del at folk slanker seg, men også på grunn av helsen. Det er fokus på helseproblemer i dagens samfunn, da det blir stadig flere som sliter.

Her gir vi deg noen av de vanligste mytene om slanking:

Det er bare damer som slanker seg

Dette er bare tull. Selv om jentene er forfengelige, er det ikke noe annerledes med gutta. Det er likevel kanskje et større press og fokus på kvinner som slanker seg. Det kan også være fordi menn går mer systematisk til verks, med hardt trening kombinert med sunt kosthold. Da blir ofte slankefokuset skjult under treningsfokuset.

Hurtig slanking har garantert effekt

Mange slankeprodukter proklamerer at man garantert vil gå ned i vekt dersom man bruker dem riktig. Poenget er at det alltid kommer en tid eller slankeprosessen, og det er i denne perioden at kroppen higer etter å komme seg tilbake i den vanlige størrelsen. Derfor er ikke alle slankeprodukter eller metoder like gode som om man heller har et fokus på langvarig livsstilsendring. Man kan gjerne slå av en vits om slanking.

Slanking er eneste vei til velvære

Mange tror at bare de slanker seg så vil alt bli bra. Problemet er vel at folk lever alt for slappe og stillesittende liv til at det ikke går ut over kroppen på et visst punkt. Man kan også se at å legge på seg muskler både vil føre til en bedre helse og flottere kropp. Muskler har større massetetthet enn fett, og derfor vil musklene ligge bedre til på kroppen. Men for å å muskler må man ofte spise mye mer enn hva man er vant til.

Løping og kondisjonstrening er bra for å slanke seg

Dette gjelder kun til en viss grad. Løping og annen kondisjonstrening forbrenner veldig mange kalorier, men ofte vil man trenge stort inntak av næring. Om man ikke er steinhard med seg selv, kan det lett bli noen ekstra sjokoladebiter for mye. Det er heller ikke slik at dersom man sykler 10 mil en dag, så kan man unne seg både den ene og den andre søtsaken.

Noen mener de ikke kan bli slankere

Det er ofte man hører at de ikke kan gå ned i vekt eller at de har en sykdom som gjør at de ikke kan gå ned i vekt. Slanking med sunt kosthold og veldig mye mer aktivitet, vil uansett over tid føre til lavere vekt. Men det kan både være fryktelig vondt og ubehagelig. Ofte har overvekten kommer etter feil kosthold over tid. Kvinner som føder kan også ha problemer med å slanke seg, da kroppen endrer seg ekstremt under svangerskapet.

Mange opplever at det nesten er umulig å slanke seg, og at de rett som det er veier like mye eller kanskje mer enn de gjorde før slankingen startet. Hva som er den ultimate måten å slanke seg på er nesten umulig å si, men at sunn kost og daglig mosjon hjelper, det er sikkert.