Slik øker du sjansene for å nå nyttårsforsettene dine

Nyttår er rett rundt hjørnet, og for mange betyr dette en ny start, en ny mulighet, en ny begynnelse. Selv om vi alle sammen vet at det egentlig ikke er noe som helst som er spesielt ved 1. januar, er det likevel en dag som betyr ekstra mye for mange. Det er liksom bare mulig å hente litt ekstra inspirasjon i det nye året. Men fordi det er mange som kanskje ikke har forberedt seg godt nok, er det ikke alltid så lett å nå målene sine. I denne artikkelen skal du få noen av de beste tipsene til hva du kan gjøre for å sørge for at dette ikke blir deg.

Prioriter riktig utstyr

Uansett om du ønsker å begynne å trene, vil bli god til en sport, vil lære deg nye nytt på kjøkkenet eller noe helt, helt annet, er det essensielt at du investerer i riktig utstyr. Dette gjør at det blir mer gøy, og dermed øker sannsynligheten for at du gjennomfører når motivasjonen begynner å dale. Det å investere i treningsklær er for eksempel helt essensielt hvis du vil begynne å trene mer.

Det å ha riktig sko til aktiviteten du skal drive med, riktige klær som passer til det du skal, og ikke minst varme nok lag sånn at det å trene ute for eksempel ikke trenger å bli en barriere.

Legg en detaljert plan

Det er veldig lett å sette seg både små og store mål, men det er ikke så lett å nå målene sine hvis man ikke også har satt seg med og sett på hvordan dette faktisk skal skje. Det er viktig å se på alt fra hvordan man best mulig kan nå dem. Det er nemlig ikke alltid slik at målene man har passer perfekt inn i livene våre, så det å sørge for at vi har en plan for hva vi skal gjøre når vi møter et av de mange hindrene vi kommer til å møte, er noe som er helt essensielt for å få suksess med dette.

Her gjelder det å sette målet sitt, og på en måte jobbe seg baklengs fra målet og tilbake dit der du er nå. Dette er noen av tingene du kan tenke på:

  • Hvilke ting må du endre på i hverdagen din for at dette skal kunne bli til virkelighet?
  • Hvilke rutiner må du endre for å gjøre plass til dette?
  • Hvordan kan du tilrettelegge for din egen motstand og mangel på motivasjon?
  • Hvem kan du snakke med når du trenger en pep talk eller på andre måter trenger noen å snakke med for å komme nærmere målet ditt?
  • Hvordan håndterer du uforutsette ting som gjør at du blir utfordret?
  • Hvilke delmål kan du sette for deg selv, slik at du kan nyte følelsen av suksess underveis mot målet ditt og dermed gi deg selv en boost av motivasjon igjen?

Hva er grunnen til at du vil nå målene dine? Å være bevisst om dette er en stor hjelp når motivasjonen svikter.