Tips & Råd

3 ting som kan gjøre slankekuren litt lettere

Det å skulle gå ned i vekt er ikke nødvendigvis så enkelt som man skulle ønske at det var. Det er ikke fordi det er så vanskelig å gjøre, men det kan være ganske krevende mentalt, og derfor kan det være greit å forberede seg på den mentale delen av det å skulle gå ned i vekt. For hvis man vil ha suksess med slankekuren sin, er det hodet man i hovedsak må vinne over. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på tre forskjellige tips som kan gjøre det litt enklere.

Fyll dagen din med gode ting

Det er ikke mulig å gå ned i vekt uten å være litt sulten. Men man legger ikke like mye merke til sulten sin hvis man er oppslukt av noe. Enten det er på jobb eller på kveldstid er det bra å ha noen ting som gjør at man kan fokusere på noe annet – det vil gjøre det mye enklere.

Ikke gjør for mye kondisjonstrening

Dette høres kanskje rart ut når vi får vite at dette er noe av det som kan hjelpe oss med å gå ned i vekt, men sannheten er at det er det totale underskuddet av kalorier som gjør at vi går ned i vekt og kondisjonstrening gjør deg mye mer sulten enn for eksempel styrketrening, selv om styrketrening kan brenne flere kalorier enn kondisjonstrening. Dette betyr at mye kondisjonstrening øker sannsynligheten for at du ikke holder deg til kaloriunderskuddet ditt. Så bruk det litt, som en variert del av treningsuka di, men ikke la det være hoveddelen av treninga di.

Spis nok protein

Når man skal gå ned i vekt er det viktig at man spiser variert – det betyr både fett, karbohydrater og protein. Men protein er en av de tingene som virkelig kan hjelpe deg med å gå ned i vekt, fordi det både gir deg bedre metthetsfølelse og krever mer energi å forbrenne. Du vil bli overrasket over hvor mange ting som inneholder protein, så ikke tenk utelukkende på kjøtt, for produkter som havregryn er for eksempel også høy på både protein og fiber, så ikke begrens deg, men sett deg heller inn i de forskjellige produktene og finn ut av hvilke proteinrike ingredienser du liker best.