Tips & Råd

Reseptfrie slankemidler, fungerer det?

Har det egentlig noe for seg å bruke reseptfrie slankemidler? Det kan ofte gå skeis når man prøver å slanke seg, enten fordi man spiser for mye, tar seg noen søtsaker eller ikke trener nok.

Kroppen vil hele tiden prøve å opprettholde situasjonen slik den var, og få deg tilbake i den dårlige formen du var i. Derfor er det mange som tyr til slankemidler som for eksempel Herbalife, Biothin, Nutrilett, CLA eller andre kosttilskudd og reseptfrie slankemidler for å få i seg de riktige næringsstoffene.

Les også: Dietter og Slanking.

Produsenten pusher slankemidler

Det er helt sikkert at produsenten vil bedyre at produktet deres virker uansett hva andre sier, og det gjelder nok for de fleste. Derfor må man forhøre seg med eksperter på ernæring, kosthold, kjemi og biologi. Det mange eksperter vil si er at dersom man fjerner noe fra kosten, må man erstatte det med andre ting. Spesielt sunne produkter der man får i seg mye av viktige vitaminer, mineraler, protein også videre, men som har andre effekter som gjør at man ikke går ned i vekt, bør erstattes med ulike typer kosttilskudd eller slankemidler.

Det er et stort problem med slankemidler man får kjøpt uten resept. Det er mange aktører på internett og ellers som tilbyr mirakelkurer og slankemidler som skal gjøre deg slank på et blunk. Men mange av stoffene er ikke redegjort for og ikke testet godt nok. Hva dette kan medføre er usikkert, men man er redd for at mange blir syke og får helsemessige plager av å bruke reseptfrie slankemidler de har kjøpt på internett. Mange av dem som selger slike slankemidler er kun ute etter profitt og tenker ikke på konsekvensene. Det fryktes at mer enn 10% av det som selges på nett er falske varer.

Snakk med en norsk aktør om slankemidler

Derfor er det bedre å snakke med en norsk aktør som kan veilede deg gjennom hvilke reseptfrie slankemidler du bør bruke. Man kan lese mer om slike midler på Norsk Legemiddelverk sine internettsider.

Om det har noe for seg å bruke reseptfrie slankemidler kan diskuteres. Mange mener de har en effekt dersom de brukes fornuftig, med dertil sunt kosthold og jevnlig aktivitet, mens andre mener dette er humbug fra Hamburg. Man skal ha en skeptisk innstilling når man bestiller slankemidler reseptfritt på internett om man ikke kjenner bedriften som selger varene. Eller så kan man bli lurt til å ta noe man ikke vet hva inneholder.