Tips & Råd

Slik lykkes du med slankekuren

Mange opplever at de ikke er fornøyd med kroppen sin. Ikke bare kan den være slapp og utrent, men også alt for stor. Mange synes at de trenger å gå ned i vekt også på grunn av en livsstil som gjør at de får plager og sykdommer. Slike faktorer er med på å sette livskvaliteten betraktelig ned.

Les også: Dietter og Slanking.

Det er mange som fortvilet prøver å slanke seg både med trening og kostholds endringer, men som opplever at kroppen eser ut igjen etter at slankekuren er over. Så hvordan skal man kunne slanke seg og forbli slank, selv etter slankekuren?

Gjør noe med kostholdet ditt

Som regel bør de fleste som er overvektige gjøre noe med kostholdet. Selv om man kanskje føler seg slapp og sulten til stadighet, så er det ikke noe enklere når man i tillegg skal spise mindre. Men det kan hende at du ikke får i deg de riktige næringsstoffene og kanskje det er fordi du spiser deg stappmett når du først spiser som gjør at du er slapp?

Vel det kan være smart å fordele proteiner, fett og karbohydrater på en litt annen måte enn tidligere. Kanskje du ikke er vant til å ha grønnsaker til kjøttet, men pøser på med poteter.

Fordelingen bør ligger omtrent slik:

  • Protein: 10-20%
  • Fett: 25-35%
  • Karbohydrat: 50-60%

Det betyr også at du kan halvere mengden kjøtt du er vant til og heller fylle på med grønnsaker. Det kan være alle typer, både rå og kokte. I tillegg går det an å redusere bruken av poteter og spagetti, da de i tillegg inneholder mye stivelse som ikke kan tas opp direkte.

Det finnes mange forskjellige slankekurer man kan vurdere, som setter fokus på næringsstoffene.

Lag en treningsplan

Når det gjelder trening for å lykkes med slankekuren, er det viktig å lage en plan. Hvis man deler opp perioden i dager og kanskje timer, så er det enklere å følge planen. Man skal også huske på at det vil oppstå ett gap mellom kroppens vante kaloriinntak og hva den får under slankekuren. Dersom man trener hardt i tillegg, vil det bli enda vanskeligere å holde seg til planen og ikke falle for fristelsen å spise raske karbohydrater som finnes i sjokolade eller brus. Derfor bør treningen være kontrollert og det er viktigere med kvantitet enn kvalitet.

En skikkelig plan for trening er ikke bare kjekt for deg som skal gjennom en slankekur, men for andre som ønsker å oppnå et mål eller delta på en konkurranse om noen måneder. Er man med i en vennegjeng eller klubb, er det lettere å gjennomføre treningen, fordi man da føler et press til å delta og det vil være vanskeligere å sluntre unna.

Og husk, det er lov å feile og det er lov å kose seg litt ekstra en dag eller to. Det blir bare lenger til du når målet ditt.