Tips & Råd

Få ventetiden til å gå med disse gjøremålene

Har du noen gang laget mat og det er lang ventetid, men du kan ikke gå ut av husets fire vegger, fordi komfyren er tent? Da behøver du ikke å lete lengre. Her får du noen gode tips til å få tiden til å gå mens du venter på at steika, brødet eller at suppa skal bli ferdig.

Det er mange aktiviteter å gjøre hjemme, som du kan utføre på egen hånd eller sammen med andre. Før du går i gang med å male et bilde, dra fram X-Box One eller spille på spilleautomater, er det enda mer produktivt å vaske gulvet eller tøyvasken. Men smaken er som baken og noen ganger vil vi bare ha det morsomt også.

Vaske, vaske og vaske

For noen er tid tilgjengelig vasketid. Og hvorfor ikke benytte tiden til å ta oppvasken som det første. Når alt er rent og pent så blir det en dans på roser å invitere gjester til heimen. Når maten står og symrer, og det er snakk om en time eller to til alt er ferdig, er det den perfekte tiden til å gjøre alt klart.

Vask også gulvet når du er i gnag, så gjestene ankommer til duften av rent og pent. Når middagen er klar og alt er på stell, så gjør det noe med den helhetlige opplevelsen også.

Lese en bok

Hvorfor ikke lese en bok. På et par timer så rekker du fint flere kapitler av favorittboken din. I dag så bruker vi så mye tid på digitale medier, at vi helt har glemt hvor dyptgående og spennende en bok kan være.

Det som er så greit med en bok, er at du fint kan legge den fra deg og fortsette der du slapp. Det kan gå dagevis eller timer mellom, uten at du går glipp av noe som helst. Bøker om matlagning er selvfølgelig et emne som passer seg når du skal lese en bok mellom slagene.

Spille spill – på PC eller konsoll

Men om du ikke er til bøker, er det mye moro i konsollspill og andre typer spill. Her finnes det heldigvis en pauseknapp, som gjør du kan fortsette eventyret når du selv ønsker. Av nyheter på konsoll i dag, finner du GTA 5, FIFA 22 og ikke minst Age of Empires 4. Mye bra spill å velge mellom for tiden.

Ellers, har du spill hvor du ikke trenger konsoll, men kan spille via PC eller mobil. Mobilspill er mer komfortabelt siden du kan kombinere dette med å slaske på sofaen.  Nettspill som online casino er mer og mer populært, og får opp spenningsnivået.

Gjøre klar til spisetid

Når du har fått vasket gulvet, lest et par kapitler eller prøvd nyeste PS5 spill, er det duket for fest. Du har selvfølgelig gjort alt klart i mellomtiden og kan trygt åpne opp for gjestene etter hvert som de ankommer. Husk å nyt tiden dere har sammen og la latteren sitte løst, for å få de beste minnene.