Tips & Råd

Kjedsomhetsdietten

Det er vanskelig å komme rundt at den normale hovedårsaken til at man er overvektig er at man spiser for mye og er i for lite aktivitet. Typiske årsaker til at man spiser for mye er depresjon, traumer og kjedsomhet. Denne dietten er faktisk ikke basert på hva du spiser, men hva kan du gjøre for å holde hjernen borte fra tanker på mat. Derfor er dette en diett mot kjedespising.

Distraksjoner kan føre til vekttap – 5 gode tips

Som sagt skal vi komme med tips for hvordan du kan distrahere deg selv og unngå kjedespising. For hvorfor ikke prøve noe som ikke bare kan redusere din vekt, men samtidig spare deg penger? Hvis du klarer å redusere matinntaket så kan du også redusere magesekken, så det vil bli lettere over tid. Alle tipsene er ikke for alle, men du taper ingenting på å prøve!

1.   Les bøker

Bøker er en kilde til uendelig med underholdning. Du kan finne bøker som passer for enhver smak, så du finner garantert noe for deg. På denne måten kan du bli oppslukt i timesvis, så du ikke bare stimuleres så kjedsomheten ikke kommer fram, i tillegg kan du kanskje glemme sulten helt. Det er også noe du kan gjøre hvor som helst. Spesielt praktisk har det blitt på grunn av ebøker hvor du kan med et nettbrett dra med deg hele verdens lesestoff i hånden samtidig.

2. Gå en tur i naturen

Vi må være ærelige noen ganger og bare si: trening er dritt kjedelig (mange kan skrive under på det), men en tur i naturen er anderledes. Når du går langs løyper i skog og mark så kommer du ofte i en metnal tilstand hvor du bare går og går, uten å tenke å mye over det, og du får mange gode effekte på kropp og sjel.

3.   Strikk

Strikking høres kanskje ikke ut som det mest spennende man kan drive med, men det er noe de fleste kan gjøre og det er veldig lett å komme i gang med. Når du først får flyten med det så går det ganske av seg selv, men da kan du holde deg litt opptatt hele tiden. Samtidig er du produktiv og kan for eksempel lage gaver.

4.   Driv med frivillig arbeid

Dette er en god måte å fylle fritiden på samtidig som du bidrar til noe bra. Det finnes veldig mange tiltak der ute og det kan i tillegg til å gi deg en god selvfølelse kan det gi deg et bedre perspektiv på livet. Hjelp deg selv gjennom å hjelpe andre.

5.   Meditasjon

Meditasjon er noe alle kan gjøre og du kan gjøre det hvor som helst. Når du mediterer kan du jobbe igjennom tankene dine og gi deg selv ro. På denne måten kan du også komme mer i dybden i din egen psyke så du kan kanskje få et innblikk i hvorfor du sliter med vekt.