DietterTips & Råd

Ufrivillig tilværelse i sittende stilling

De siste 2 årene har vi ufrivillig vært nødt til å holde oss mye mer for oss selv enn det vi hadde ønsket. Hjemmekontor, studier over nett osv…det er bare nett her og nett der.

Stengte treningssentre og idrettshaller har gjort det vanskelig for mange å holde seg i form med tanke på treningen vi utførte før pandemien tok overhånd.

Situasjonen ført til at vi måtte ta i bruk laptop og internett mye mer enn det vi har vært vant til (for enkelte). Bruk av laptop og internett gjør at vi blir mer statiske i form av at vi blir veldig mye sittende på en stol.

HjemmekontorLaptop og internett har blitt brukt til så mye mer enn jobb og skole gjennom disse to årene. Man skulle nesten tro at etter en hel dag med bruk av laptop til jobb eller skole så skulle man være litt lei av det, men neida. Vi er veldig flinke til å finne andre ting vi kan bruke laptopen og internett på. Noen greier å gjøre noe nyttig og fornuftig, mens andre igjen bare “henger” på nett som tidsfordriv.

Trading på laptop

I løpet av tiden vi har tilbragt foran laptopen de siste årene har vi fått opp øynene for det nettet kan tilby oss. Som kjent kan internett tilby oss utrolig mye, alt mellom himmel og jord faktisk. Mange av bruker det til underholdning og tidsfordriv, mens andre bruker det som et verktøy.

Når man er så mye på nett er det nesten umulig å ikke komme over en eller flere annonse over noe som er ekstremt populær nå i disse dager, trading og kryptovaluta. Mange har allerede oppdaget hvordan en investerer i kryptovaluta og tjent seg noen tusenlapper ekstra i måneden.

Noen er hobby tradere som investerer noen få tusen kroner, også har vi de hardcore som gjerne investerer litt mer penger enn noen tusen. Med mye penger investert i krypto og trading så bruker man mye mer tid på dette enn de som har investert småsummer.

Skjermtid og sunn mat

Å sitte utallige timer hver eneste dag foran laptopen, enten det er til jobb, underholdning eller investeringer, gjør at kroppen vår har behov for sunn og næringsrikt mat. I tillegg, med så mye tid foran skjermen betyr det også at det er mindre tid til andre ting, som for eksempel trening. Kombinasjonen av mye tid foran skjerm og mangel av trening, så er det ekstra viktig at man spiser sunt. Det er fort gjort å kaste i seg fast food eller en grandiosa når man ikke vil miste tid foran skjermen. Å få i seg sunn og næringsrikt mat er ikke vanskelig i det hele tatt. det kreves bare litt planlegging

Fastfood

Mange av oss har kanskje også ufrivillig lagt på oss et par ekstra kilo nettopp på grunn av for mye tid foran skjermen, og ønsker å kunne gjøre noe med det. Vel, det er heller ikke vanskelig i det hele tatt.

Om man mangler motivasjon og ideer for hvordan man skal få det i gang, bruk det verktøyet man har benyttet seg flittig av de siste to årene, laptopen, til å finne forslag og motiverende videoer.

På nett finnes det en rekke nettsider som har forslag, tips og råd på oppskrifter, dietter og slanking. Navn som; 5:2 dietten, lavkarbo diett, ketogen diett osv er kjente dietter som er populære. Man kan finne mye nyttig informasjon om alle disse diettene, og man blir faktisk veldig overrasket over hvor bra disse diettene egentlig er. Mange forbinder ordet diett med noe “negativt”. De tror at man ikke kan spise mat fordi man må gå ned i vekt. Men slik er det ikke! Det anbefales på det aller sterkeste å lese seg opp angående de forskjellige diettene, man vil bli positivt overrasket.

Konklusjonen i dette er at man kan lett kombinere et liv foran laptop, samtidig som man opprettholder et sunt kosthold. Om treningssentre og idrettshaller fortsatt er stengt, bruk nettet igjen. Der er det mange online treningsøvelser man kan gjøre hjemmefra, med og uten instruktør. Rydd plass foran TV`en finn frem Youtube på smart Tv`en og avse 20-30 minutter daglig til dette, kombinert med næringsrikt mat, så er man langt på vei.